Wie is Like a Person?

Ik ben Milou, oprichter en eigenaar van Like a Person. Al vanaf jonge leeftijd ben ik op zoek geweest naar het antwoord op de vraag “waarom ben ik niet zoals alle anderen?” Toen ik op mijn 18e gediagnostiseerd werd met het syndroom van Asperger (nu Autisme Spectrum Stoornis) ging er een hele nieuwe wereld voor mij open.

Like a Person is een speling op het spreekwoord “het zijn net mensen”. Tijdens het opgroeien voelde ik mij altijd niet helemaal mens. Ik leek wel op een mens, maar ik was zo anders dat ik me meer een soort alien voelde in een mensenlichaam. Toen ik werd gediagnostiseerd met autisme werd voor mij ineens heel helder dat ik ook inderdaad een anders werkend informatieverwekingscentrum heb. Met de kennis die
ik inmiddels over autisme en coaching heb opgedaan wil ik graag een ondersteuning bieden aan andere mensen met autisme.

Mensen helpen zichzelf te helpen vind ik een van de leukste dingen om te kunnen doen. Dat is de reden dat ik ben gestart met Like a Person. Ik luister naar het verhaal en stel vragen over dingen die me nog niet helemaal duidelijk zijn. Dit laat mijn gesprekspartner goed nadenken en reflecteren over hun gedrag en/of gevoelens. Openheid en eerlijkheid zijn dan ook twee aspecten die ik heel waardevol vind in een gesprek. Wanneer beiden open en eerlijk zijn, kan dit fantastische resultaten met zich meebrengen tijdens de coaching of begeleiding.

Met Like a Person kan ik alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan delen met mijn lotgenoten en hun steuntje in de rug zijn